31 Aralık 2012 Pazartesi

Pera Günlükleri : Körler Ülkesi

Delal Arya, Can Çocuk

Resimleyen : Sedat Girgin

Pera Günlükleri serisinin 1. kitabı.

Yılın sonuncu kitabı nefis bir sürpriz, keşfedilmiş parlak bir hazine gibi oldu. Çocuk kitabı deyip geçmeyiniz lütfen, gayet zengin bir dille yazılmış, esrarengiz, macera dolu, şahane bir kitap Körler Ülkesi.

İstanbullu Eltanin ailesinin ikiz çocuları Ran ve Lusin, Venedik'de antika bir yatılı okulda kalmaktadırlar. Ran kütüphanede şans eseri Marco Polo'nun günlüğünü bulmuş; buradaki yazıları çözüp okulun yanındaki kulenin dibinde Körler Ülkesi'nin haritasını keşfetmiştir. Ne var ki anneleri Stare  ile babaları Ali'nin Rubülhali Çölünde kayboldukları haberi gelince, okul müdürü çocukları hiç tanımadıkları büyük amcalarının yanına, İstanbul'a yollar. Yolda başlarından esrarlı maceralar geçen ufaklıklar, büyük amcanın sahip olduğu Pera Palas otelinin gizemleri ile karşılaşınca pek heyecanlanırlar.

Bayıldım bu kitaba, öncelikle yazarın biyografisine hayran kaldım zaten. Pippilotta Uzunçorap gibi bir kızmış Delal Arya:



Kitabın anlatımını da  çizimleri de çok beğendim.


İkinci kitabın Pera Palas Oteli ve Agatha Christie ile alakalı olacağını söyleyeyim bir de:)

Tüm maceraperestlere tavsiye olunur.



2 yorum:

  1. delal aydın diye geçiyor ulysses moore dizisinin çevirmeninin adı ama, ilginç. neyse, tabii ki bunu da alınıp okunacaklar listesine not ediverdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikincisi de çıktı Sırlar Oteli :) Üstelik Delal Arya okyanuslarda geçecek yeni bir seri yazıyormuş:)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.