20 Şubat 2013 Çarşamba

Romanov Kehaneti (The Romanov Conspiracy)

Glenn Meade, Kırmızı Kedi Yayınevi


Glenn Meade'in Doğan Kitap'dan çıkan casusluk-macera romanlarını inanılmaz bir zevkle, yutarcasına okumuştum. (Sakkara'nın Kumları, Brandenburg, Kar Kurdu). Ne yazık ki, sondan bir önceki kitabı İkinci Mesih, benim için Dan Brown'dan Kayıp Sembol ile birlikte 2011'in en büyük hayal kırıklığı olmuştu. Yine de, İrlandalı yazarımızın yepyeni kitabını görünce düşünmeden aldım tabii.

Romanov Komplosu, kitabın başındaki dev geri dönüş ile bizi alıp devrim Rusya'sına götürüyor. Yüzlerce yıllık Romanov hanedanlığı sona ermiş; Bolşevikler ile Çarlık yanlıları arasında iç savaş çıkmış, Çar ve ailesi hapis tutulmaktadır.Çarı ve ailesini kurtarmayı akıllarına koyan bir grup Bolşevik karşıtı kahramanlarımız ise, aslanın inine girerek Rusya'ya gelip son derece tehlikeli bir maceraya atılırlar.

Kitabımız cüretkar takımın başından geçenler kadar devrim Rusya'sında olup bitenleri de anlatıyor. Zaten bütün hikayeler bir şekilde birbirine bağlı ve Romanovlarla ilgili macera dışında, devrimle ve insanlarla ilgili kısımlarda; kısaca kitapta neredeyse baştan sona yoğun bir Doktor Jivago etkisi/benzerliği/tadı duyumsadım ben. Baş kahramanımız bile bir nevi Indiana Jones ile Yuri Jivago karışımı diyebiliriz. Sonuçta kitabı  sıkılmadan okudum. Glenn Meade yeni roman yayınlarsa onu da alır okurum. Fakat bir Brandenburg ya da Kar Kurdu mu diye sorarsanız hayır derim.

Konu ve dönem ilginizi çekiyorsa keyifle okursunuz.




2 yorum:

  1. Romanovlar ve Rasputin en ilgimi çeken konular sen okumaya başladığını duyurunca da okumalıyım demiştim diyorum hala :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet hatırlıyorum:)) yine de söylemeliyim ki, eski performansını yakalayamamış Glenn Meade bu romanda.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.