10 Mart 2013 Pazar

Nemesis

Jo Nesbo, Doğan Kitap


Jo Nesbo'yu 2 sene önce okuduğum "Doktor Proktor'un Osuruk Tozu" isimli eğlenceli kitabıyla tanımıştım. Meğersem başarılı bir cinai roman yazarı imiş kendisi.

Nemesis, Ejderha Dövmeli Kız ile keşfetmeye başladığımız kuzey polisiyelerinin güzel bir örneği. Bu kez Norveç'teyiz, kahramanımız Harry Hole, beklendiği üzere sorunlu bir dedektif. Aslında Harry Hole bir seri macera yaşamış, Jo Nesbo dokuz tane Harry Hole polisiyesi yayınlamış bugüne kadar. Ben kahramanımızı sevdim, bana uzak ya da tek boyutlu değildi. Kahramanı benimsediğim için de kitaptan keyif aldım diyebilirim.

Nemesis'de, dedektifimiz bir görevlinin öldürüldüğü banka soygunu üzerinde çalışmakta  iken; eski sevgilisinin davetini kabul ederek evine yemeğe gidiyor. Ertesi sabah kendi evinde uyandığında hiçbir şey hatırlamadığını farkedip şaşırıyor. Üstüne bir de sevgilisinin cinayete kurban gittiği ortaya çıkınca Harry her taraftan sıkıştırılmış bir durumda buluyor kendini. Hem banka soygunu cinayetini çözmeli, hem de kendi masumiyetini ispatlamalı.

Kitabın temposu hiç düşmüyor. Bazı karakterleri ile bana "Kuzuların Sessizliği'ni anımsattığını söylemeliyim. Sevdim ben bu kitabı, yazarın diğer maceraları da yayınlanırsa alır okurum.



6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ben bir tane daha Harry Hole kitabi gormustum yakinlarda. Tekrar raslarsam beller, bildiririm.

    YanıtlaSil
  3. Nemesis yunun mitolojisinde en sevdiğim tanrıçalardan biri Agatha teyzemin de bu isimle bir romanı var ben uyarlamasını izledim ve çok sevdim okumak çok istiyorum bunca lakırdıyı niye ettim nemesis adı beni hemen çekiyor o yüzden bunu da not ettim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agatha teyzemizin romanını bilmiyordum. ben de onu not ettim.
      Ama sana çok masraf çıktı bugün blogdan canım:))

      Sil
    2. Çıksın canım kitap için harcamayacaksam paramı ne için kazanıyorum :))

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.