25 Ekim 2013 Cuma

Cave Canem (Felidae 3)

Akif Pirinçci, Güncel Yayıncılık


Bir Felidae romanı. Dünyanın en meşhur dedektif kedisi, yakışıklı Francis iş başında.

Bizimkinin mahallesinde kanlı cinayetler işlenmektedir ve kurbanlar hem kedi hem de köpeklerdir. Her iki taraf da cinayetler için birbirini suçladıkları için büyük bir savaş çıkması kaçınılmazdır. Fare avcıları ile pire torbaları savaşı! Yaşlı kedi Mavi Sakal, iki gruptan süre kazanmak için Francis'i öne sürer. Dedektif kedi Francis, emekli polis köpeği Hektor ile işbirliği yaparak cinayetleri kimin işlediğini bulacaktır. Tabii ki kahramanımız kesinlikle bu şartı kabul etmez. Hektor ile çalışmaktansa yemeklerini Garfield resimli bir tabaktan yemeyi tercih eder.

Ne var ki Francis bir kedidir, hem de en iyisinden. Dolayısıyla meraklı burnunu davaya sokmaktan kendini alamayacaktır:)

Ah, ne tatlı bir kitap bu anlatamam. Bir öncekinden çok daha fazla sevdim Cave Canem'i, gülerek; ağlayarak okudum. Hayvan sevgisi ve dostluk üzerine yazılmış harikulade bir macera.

Kitabın arka kapağına tüm kalbimle katılıyorum. Keşke kedim de bu romanı okuyabilseydi:)

Çok, çok sevdim.




2 yorum:

  1. Elinize sağlık. Malum hafta sonu Kitap fuarı başlıyor. Haziran ayında yaptığınız o muhteşem liste başta olmak üzere, son aylarda yazdıklarınıza başvurdum, notlar aldım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) fuardan aldıklarımı okumaya başladım, bu hafta ilk posta yayınlayacağım:)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.