3 Temmuz 2016 Pazar

Yıldız Cinayetleri (Metin Çakır 1.Kitap)


Armağan Tunaboylu, Maceraperest Kitaplar


Metin Çakır namlı bir pezevenktir. Kızlarını Kürdo lâkaplı bir kabadayıya devredip, karşılığında edindiği harabe evinde ilk gecesinde, Güzel Marmara içip sarhoşlanırken, komiser Asım Ağbi'nin tokatları ile ayılır. Tekme tokat karakola götürülen kahramanımız, Kürdo'ya bıraktığı sermayelerinden birinin öldürüldüğünü öğrenir, hem de feci şekilde. Üstelik zanlı da bizzat kendisidir. Bir punduna getirip Asım Ağbi'den kaçmayı beceren kahramanımız, katili bulup kendini kurtarmak için didinmeye başlar.


Metin Çakır herhalde okuduğum en rezil, en müptezel polisiye kahramanı. Korktukça donuna işeyen, kadın döven, pis, gerilince çekinmeden gaz salan, çabucacık duygulanıp ağlayan, yankesicilikten imtina etmeyen bu tipten nefret edeceğinizi düşünmeyin. kendisine bir şekilde sempati besleyip, nefes nefese peşinden koşuyoruz leş kahramanımızın.


Son derece eğlenceli, temposu hiç düşmeyen, çok renkli ve keyifli bir polisiye Yıldız Cinayetleri. İlk kez 2004 yılında yayınlanmış. benim aldığım yeni baskısı. Bu baskının cildini, boyutunu ve şömizli olmasını da çok sevdim.


Çok eğlenerek okudum, harika bir polisiye :)



4 yorum:

  1. Alkım kitabevinin indirimli kitaplar standından 1 tl'ye almıştım, okuyayım hemen :))

    YanıtlaSil
  2. Allahım param yetmeyecek bunu da ekliyorum listeye :Dbana şuan zarar veriyon :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah ikincisi de var Resim Cinayetleri; onu da al :))))

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.