17 Ocak 2011 Pazartesi

Hercule'ün On İki Görevi (The Labours of Hercules)

Agatha Christie, Altın Kitaplar

Bir Hercule Poirot polisiyesi. Kitap kulübümüzde beraber okumak için seçtiğimiz ilk kitap.

Diğer Agatha kitaplarına oranla oldukça volümlü olan bu eserde, sevgili detektifimiz emekli olmadan önce 12 eşsiz davayı çözüp kendini 12 mitolojik görevi başarıyla yerine getiren Herkül ile özdeşleştirmek istiyor. Seçtiği davaların da Herkül'ün görevlerini andırması gerektiğine karar veriyor. Ve bir yıl içinde bu işleri tamamlamaya çalışıyor.

Dolayısıyla kitabımız 12 kısa öyküden oluşuyor. Maceralar uzun olmadığından davaların çözümü de haliyle çabuk ve kısa yoldan oluyor. Bu yüzden tipik bir polisiye vakasını ve onun çözümündeki heyecanı yaşayamıyoruz. Bu yüzden bana sıkıcı geldi bu hikayeler.

Daha önce Agatha Christie okumadıysanız sakın bu kitapla başlamayın. Hercule Poirot'yu seviyorsanız bu kitabı okumanıza gerek yok, çünkü kitaptaki Poirot sanki bizim yumurta kafalı detektifimiz değil. Yoksa asla bu Miss Marple'a layık davalarla ilgilenmezdi. Eğer hiç Poirot macerası okumadıysanız, yine bu kitaptan uzak durun ve detektifimizin diğer harika maceralarına bir göz atın derim. Sonuç olarak tavsiye etmiyorum, okumasanız da olur. Tatsız.


5 yorum:

  1. kesinlikle katılıyorum bu kitap okunmasada olur.ben ms marple daha çok seviyorum nedense:)agatha ya ilk bu kitapla başlayanlara sesleniyorum bunu beğenmediyseniz eğer ne yapıyrz bu kitap olmamıs diye agatha okumamazlık yapmıyoruz :))

    YanıtlaSil
  2. evet Sedacım, Hercule Poirot üstadımızla tanışmak için doğru kitap değil bu, lütfen bu kitabı okuyup aldanmayınız:)

    YanıtlaSil
  3. ilk okuyacaklar Roger Ackroyd yada On Küçük Zenci ile başlarlarsa iyi olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. üstadım, onlarla başlarlarsa bir daha hiçbir romanı beğenmezler, onlar şaheser:))

    YanıtlaSil
  5. Agatha Christie'nin hikayelerine uzun zaman alışamamıştım ben de. Ama bir defa sevdikten sonra lezzeti açığa çıkıyor. :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.