16 Mart 2011 Çarşamba

Uçan Şato (Castle in the Air)

Diana Wynne Jones, İthaki Yayınları

Yürüyen Şato'nun devamı olarak lanse edilen  Uçak Şato, aslında bambaşka karakterlerle çok daha farklı bir hikaye anlatıyor. Büyülü Ingary memeleketinin Zanzib eyaletinde halı satan genç Abdullah'ın uçan bir halı satın alması ile maceralar başlıyor. Uçan halı gece vakti Abdullah'ı hayallerinin bahçesine götürünce Abdullah da  rüyalarının prensesi Gece Çiçeği ile karşılaşıyor. Fakat kötü bir cin gözlerinin önünde Gece Çiçeği'ni kaçırınca Abdullah halısıyla beraber oldukça şenlikli bir seyahate çıkıyor ve hikayenin finalinde ilk maceradan tanıdığımız büyücü Howl ve karısı Sophie de maceraya dahil oluyorlar.

Fantastikten çok masalsı bulduğum, Binbir Gece Masalları'ndan oldukça esinlenmiş, hafif, eğlencelik bir roman. Sanki bir çizgi filmi okuyormuş gibi hissettim

Umarım İthaki şato serisinin üçüncü cildini de yayınlar.


5 yorum:

  1. yürüyen şato kadar beğendin mi peki? okusam mı okumasam mı kararsızım; o kadar, o kadar çok kitap var ki okunmayı bekleyen.

    YanıtlaSil
  2. Çavlancım onun kadar beğenmedim sanırım, bu daha masalsı, çocuksu geldi. Yürüyen Şato daha fantastik idi. Eğlencelik çerez bir kitap. Ama üçünsünü de okurum.

    YanıtlaSil
  3. Ay cok sempatik geldi konu ve kapak resmi, boyle bir kitap okuyasim geldi bak simdi:)

    YanıtlaSil
  4. kapaklarına bakınca fantastik ve masalımsı farkı belli oluyor ama dikkatimi de cezbetti ;) yazalım tahtaya alalım haftaya (bu hafta zamansal olarak reel değil anlamı uygun bir zaman olarak düşünülebilinir)
    XOXO :)

    YanıtlaSil
  5. acai_berry : sempatik gerçekten, kahramanımız Abdullah halı satıcısı olduğundan gayrıihtiyari herkesle yağ çekerek konuşuyor, o bakımdan da çok komik. üstelik macraya katılan bir anne kedi ile minik yavru kedi bile var:)

    thalassapolis : kapaklar şahane, bence almalısın, büyüyünce Almina bayılır bunlara:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.