6 Ağustos 2011 Cumartesi

Pemberley'den Mektuplar (Letters From Pemberley)

Jane Dawkins, Bilge Kültür Sanat

Jane Austen'in zeki ve nüktedan Aşk ve Gurur'u (Pride & Prejudice); tarih boyunca en çok sevilen romanların başında olagelmiştir. Bu klasik roman, sevdiğimiz karakterler adına tatmin edici şekilde bitse de, tadı her daim biz okurların damağında kalmış; yıllar boyu çeşitli devam romanı denemeleri yapılmış. Pemberley'den Mektuplar; işte bu devam denemelerinden biri, bence başarılı olanlardan.

Kitabın yazarı Austen hayranı, didik didik etmiş yazarın eserlerini. En çok Elizabeth Bennet'in; Darcy ile ilk evlilik yılını merak etmiş. Lizzy alışkın olmadığı kadar büyük ve kalabalık Pemberley'de o ilk ayları acaba nasıl geçirmişti? Muhakkak ki, biricik ablası Jane'e mektuplar yazarak içini dökmüş; olan biteni anlatmıştır diyerek bu küçük kitabı ortaya çıkartmış.

Kitap, Lizzy'nin Jane'e yazdığı mektuplardan oluşuyor. Lizzy'nin Darcy'nin çevresine girip yeni yeni kişilerle tanışmasına, Georgiana ile dost olmasına şahit oluyoruz. Tanışılan yeni kişileri, isimleri farklı olsa da diğer Austen romanlarından şıp diye tanıyacaksınız. Böyle bir oyun da yapmış Jane Dawkins, kimin hangi karakter olduğunu tahmin ederek eğlenebilirsiniz.

Pemberley'den Mektuplar, incecik, küçük bir kitap. Bir çırpıda okunuyor, öyle heyecanla değil, sakin sakin, tatlı bir okuma keyfi ile hemen bitirilebilecek bir küçük roman.

Aşk ve Gurur severlere tavsiye olunur.


2 yorum:

  1. Hemen almalıyım ve okumalıyım diyorum,başka bir şey demiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. 2 gıdım da olsa Bay Darcy ile tekrar karşılaşmak çok hoş :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.