7 Ağustos 2011 Pazar

Uçabilen Kız (The Girl Who Could Fly)

Küçük Piper McCloud, basit bir çiftçi ailesinin, 25 sene evlilikten sonra doğmuş kızlarıdır. Dışarıdan oldukça normal görünen düşük çeneli Piper'ın akıllara ziyan özel bir yeteneği vardır : Piper bir kuş gibi uçabilmektedir! Yaşadıkları kasabada düzenlenen panayırda, Piper'ın yeteneği başlarına iş açınca, ailesi Piper'ın kendi gibi özel çocukların eğitildiği bir tesise gitmesine razı olur. Piper'ı tesise getiren Dr Hellion, her biri tuhaf bir özelliğe sahip bir avuç çocuğa ve birbirinden rastlanmamış gerçeküstü yaratığa ev sahipliği yapan bu tesisin yöneticisidir. Piper daha ilk günden sınıf arkadaşı Conrad ile dalaşınca okuldan kovulma tehlikesi ile yüzyüze gelir.

Uçabilen Kız, hepimizin farklılıklarımızla güzel ve mutlu olabileceğimizi anlatan bir çocuk romanı. Hafif ve eğlenceli; abartısız bir üslubu var. Piper uçuyor işte, ve uçmayı da seviyor, o halde bu yeteneği ile beraber yaşamalı, hepimiz birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz gibilerden mesajları var kitabın. Finalde ise sanki devam kitabı gelecekmiş hissine kapıldım.

Benim için fazlasıyla çocuksu bir roman idi Uçabilen Kız. Belki uçmak en büyük hayalim olduğundan, kitapla ilgili beklentim vardı, ne yazık ki kitabın hedef yaş kitlesini yanlış tahmin ettiğimden beklentilerim karşılıksız kaldı. Gençlik kategorisine bile girmez, 0-5 yaş gubuna uygun, bol şekerli ve iyimser bir roman. Bence olmasa da olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.