28 Nisan 2013 Pazar

Ruhi Mücerret

Murat Menteş, April Yayıncılık


Eğlenceli kapağı ile dikkatimi çeken Ruhi Mücerret'in adını sık sık duyunca alıp okumaya karar verdim. Kitabın başları hoşuma gitti. 100 yaşına gelmiş, ailesinden bir sürü insan gömdüğü halde kendi ölememiş son İstiklal Harbi Gazisi Ruhi Mücerret'in maceraları, en başta delişmen ve çok çılgınca idi. Kahramanımızın her fırsatta "ve mezar taşıma şunu yazdırmaya karar verdim", "sonuçta mezar taşıma bunu yazdıracağım" vs vs demelerini sevdim, hatta her birinin altını çizdim.

Kitap ilerledikçe maalesef beni boğmaya başladı, fazla düşük çeneli mi desem nasıl ifade etsem bilemiyorum. Çok ve fakat boş konuşuyordu bu kitap bence. Uzadıkça sıktı, sonlara doğru Civan Kazanova anlatmaya başlayınca biraz daha tahammül edilebilir oldu. Finalde ise "ohh şükür bitti" hissiyle ayrıldım bu kitaptan.

Bence Murat Menteş,  bir Alper Canıgüz hiç değil.



7 yorum:

  1. bence de değil! judycim acaba bu bloğun feed'inde bir sorun olabilir mi, yoksa benim blogroll'umda mı bir sorun var? adresin değiştiğinin farkına varmadığım için son aylarda yeni yazı yok diye hiç gelmemişim buraya, çünkü hala en son 4 ay önceki post, peygamber cinayetleri görünüyor. ama şimdi yeni adresle girdim blogroll'a, hala 4 ay önce yazdığın yazı en yenisi gibi görünüyor!

    YanıtlaSil
  2. Kitabı okudum ama bloga hala yazamadım sana katılıyorum ilk başlarda benim için çok hoş başladı ama bir süre sonra bu 100 yaş ile ilgili nükteler sıkıcı olmaya başladı ta ki Civan Kazanova anlatmaya başlayıncaya kadar ondan sonra kitap daha akıcı oldu ve hızlıca bitti diğer kitaplarını okumadığım için çok da yorum yapmak istemiyorum onları da okuyup öyle bir daha değerlendirmek gerek blogun bu hali ayrıca çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte aynı şekilde düşünüyoruz ve kitabı okuyan blog aleminden dostlar da aynı şeyleri söylüyor. Niye bu kadar babaladılar bu kitabı anlamadım ben.
      Beğendin mi yeni temamı? Ben de çok sevdim:)

      Sil
  3. Hiç okumadım Murat Menteş. Kitabı sırf kapağı yüzünden almak istiyorum ama bilemedim ne yapsam :D

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.