13 Kasım 2013 Çarşamba

Kapalıçarşı Cinayeti

Esra Türkekul, Esen Kitap


Turist rehberi Berna, kocasından boşanmış, depresyona girmiş, kendini yemeğe vurup şişmanlamış, annesi ile yaşayan ve de kakasını halka açık tuvaletlerde yapan adi insanlardan nefret eden bir hanım. Öyle zengin filan da değil ama monşer bozuntularına Istanbul turu attırmaktansa evde yatmayı tercih ediyor:)


Berna'nın yeni işi, Ortaköy'deki 5 yıldızlı otelden Mr Reynard ve karısını teslim alıp gezdirmektir. Heyhat, kader ağlarını örer ve Amerikalı adam kanlı canlı girdiği Kapalıçarşı'da ölü bulunur. Sonunda Bernacık, kendini başkomiser Fatih ile cinayet mahallinde gezip vakayı araştırırken bulacaktır.


Nefis bir kitap Kapalıçarşı Cinayeti. Kitap biter bitmez, daha fazlasın okumak istedim. İnşallah huysuz ve tatlı acemi hafiyemiz Berna'nın yeni maceralarını okuyabiliriz. Bir yandan olayları anlatırken beri yandan feci eğlenceli iç sesi ile yaptığı yorumlara bayıldım. Berna'nın peşine takılıp Istanbul'da dolaşarak cinayet davasını aydınlatmak pek zevkli idi. Yazarın samimi üslubu, akıcı dili ve Berna'nın kimi zaman saftirik halleri ile su gibi akıp gitti kitap. Çok keyiflendim bu kitabı okurken.


O, para üstünü beklerken tuvalete gittim. Orada öyle bir koku vardı ki kakasını halka açık tuvaletlerde yapan adi insanları bir kez daha lanetledim. Toplumun esenliği için böyle götüne hakim olamayanlara ağır para cezası getirecek yeni bir yasanın meclisten geçeceği aydınlık yarınları hayal ederek ellerimi yıkadım.




10 yorum:

  1. değişik kitapları bulup çıkarmakta üstüne yok... harikasın ya...
    kitap siparişi verecektim bugün, hemen bunu da sepete atıyorum, çook teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle pişman olmayacaksın, çok keyifle okuyacağına eminim:)

      Sil
  2. Judy'cim bu kitabı önerdiğin için çok sağol, bayıldım bayıldım, tam bizlikmiş :) Yazarına çabuk yenisini yazın diye mesaj attım :)
    Ayrıca tanıtımın da en az kitap kadar güzel olmuş, öperim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm biliyordum seveceğini. İnşallah yenisi gelir çabucak. Berna tam kafa dengi bir arkadaşımız:))

      Sil
  3. YAZDIM KENARA,SEN OKU DERSİNDE BİZ OKUMAZMIYIZ HİÇ ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben çok eğlendim okurken Alkımcığım, seversin sen de:)

      Sil
  4. Yalnız bu kaka konusunda Berna ile aynı fikirde olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim :) yazdım ben de inşallah en kısa zamanda okurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaah, ayne aynen. Zaten Berna'yı o kadar çok benimsiyoruz ki, tam bizim gibi, pek kafa dengi bir acemi hafiye:)

      Sil
  5. hımmm ilk kez duyuyorum , teşekkür:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.