25 Şubat 2014 Salı

Katilin Uşağı


Algan Sezgintüredi, Versus Kitap


Vedat Kurdel ile biricik ortağı, can dostu Tefo'nun üçüncü maceraları diğerlerinden daha farklı bir hikaye anlatıyor. Kahramanlarımız çok zengin ve çok güçlülerin dünyasına dalıyorlar bu macerada. O dünyada adalet sisteminin farklı çalıştığını anlıyorlar.


Vedat ile Tefo, karısının ihanetinden şüphelenen bir kalantor için çalışmaktadırlar. Kadın, Haracı ailesinin muazzam malikanelerinde verdikleri bahar partisine katılınca, bizimkiler hop peşinden, sosyeteye karışırlar. Fakat partiye baskın yapılır, ateş yağmuru altında bir sürü insan ölür, bizimkiler canlarını zor kurtarırlar. Sonra da kendilerini bu işin içinde iş ararken buluverirler. Üstelik Tefo, hamile karısı Ayla korkmasın diye dedektiflik işlerini bırakmaya karar vermiştir. Vedat tek başına zengin ve güçlülerin dünyasında suçlu ararken bulur kendini.


Diğerlerinden daha derin, söyleyecek daha çok meselesi olan bir kitap. Ne yazık ki volümü daha az ilk iki kitaba göre. Halbuki biz, daha çok, daha uzun okumak istiyoruz.



4 yorum:

  1. Çok güzel site,

    bende sizi siteme beklerim :) www.fulya35.com

    YanıtlaSil
  2. Katilin Uşağı olduğuna göre katil uşak değil:)) evet dedektiflerimizin kendi hayatlarındaki değişimler de işin içine girince daha derin bir kitap ortaya çıkıyor galiba, seri birbirini takip ediyor sanırım yani kitapları sırayla okumalıyız değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sırayla okumanızı tavsiye ederim kesinlikle. Anlatıcımızın biraz çenesi düşük, en baştan alışınca pek lezzetli geliyor ama ortadan dalınca itici gelebilir.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.