11 Mayıs 2014 Pazar

Ölümün Kimyası (The Chemistry of Dead)


Simon Beckett, İthaki Yayınları

Çeviri : Nur Küçük


Bir David Hunter polisiyesi. Hunter serisini, bu senenin başında Kemiklerin Şifresi ile keşfetmiş ve yazarı hemen okunacaklar listeme eklemiştim. Idefix'in geçen ayki indiriminden de bütün kitapları aldım.

Ölümün Kimyası, bir dizi David Hunter macerasının ilki. Kahramanımız bir adli antropolog. Cinayet mahallini  inceleyerek her detayı, çürümenin her aşamasını, cesedin tüm kimyasal özelliklerini değerlendirip; cinayetin çözümüne dair mühim bilgiler sağlamakta.

Karısı ile küçük kızı trafik kazasında ölünce, kahramanımız her şeyden kaçıp uzaklaşmak için Londra'dan ayrılıp Norfolk'daki küçücük Manham kasabasına gelir. Burada kasabanın pratisyen hekimi olarak çalışmaya başlar. 3 sene sonra civardaki bataklıklarda bir kadın cesedi bulununca, yöre polisi David'i araştırmaya dahil olmaya ikna eder.

Yine elimden düşürmeden okudum, başladığım gibi bitirdim Ölümün Kimyası'nı. Aslında polisiyeden ziyade karanlık bir gerilim ve cinayet romanı bu. Kasaba atmosferi, o güne dek kendi halinde yaşarken birden cinayete bulaşan kasaba halkının gerilimi, David'in psikolojisi çok güzel anlatılıyor. Kitabın heyecanı ve merak duygusu baştan sona eksilmiyor.

Cinayet ve gerilim sevenlere kesin tavsiye!




4 yorum:

  1. ADLİ ANTROPOLOG MU?!
    Nasıl heyecanlandım anlatamam! Kesinlikle okumak istiyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dün dördüncü kitabı da okudum. Enfes bir seri. Çok tavsiye ediyorum.

      Sil
    2. Ben de çok merak ediyorum. Sayfayı sık kullanılanlarıma ekledim, elimdeki kitaplar azalsın ilk kitap alış verişimde alacağım.

      Sil
    3. dün başka bir polisiye okurken, ceset buldukları yerde "aaa adli antropoloğumuzu çağırın" deyiverdim kitap kahramanlarına:))

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.