1 Haziran 2014 Pazar

İlk Aşk [19 Başarısız Denemeden Sonra] (An Abundance of Katherines)


John Green, Pegasus Yayınları

Çeviri : Çiçek Eriş


John Green'in yeni kitabı diye yayınlanan İlk Aşk, aslında yazarımızın 2006 senesinde çıkarttığı ikinci romanı. Olsun, ben yine de kitabın çıktığını görünce işten çıkıp koşa koşa, uça uça D&R'a giderek kaptım bir tane.

Kahramanımız Colin Singleton, biraz aşırı zekalı bir delikanlı. En iyi ve de tek arkadaşı da Lübnanlı Hasan. Colin'in bugüne dek aşık olduğu tüm kızlar birer Katherine imiş. On dokuzuncu Katherine Colin'i terkedince dağılıyor bizimki. Bunun üzerine Hasan çocuğu arabaya atlayıp bir yol macerasına atılmaya ikna ediyor. Tennessee eyaletinde, adı sanı duyulmamış Gutshot kasabasından geçerken, Arşidük Franz Ferdinand'ın mezarının burada olduğunu iddia eden bir tabela görüyorlar. Ve Gutshot kasabasında yol maceraları bambaşka bir yöne savruluyor.

Bence tam yazlık, pek tatlı bir roman İlk Aşk. John Green'in kendine has, esprili tarzı hoşuma gidiyor benim. Çeviriyi de sevdim. Yazarımızı seviyorsanız okuyun. Eğer bir "Aynı Yıldız'ın Altında" beklemeden okursanız oldukça eğlenceli bulabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.