7 Eylül 2014 Pazar

Amma Hoş Adam (This Charming Man)


Marian Keyes, Artemis Yayınları

Çeviri : Zeynep Heyzen Ateş



Kitapçıda gezerken önce o çılgınca pespembe kapağı sonra da kalınlığıyla dikkatimi çekti bu kitap. Bu romantik komedilerin tuğla kalınlığında olmasına pek alışık değiliz :) Yine de merak ederek aldım, pişman da olmadım.

Marian Keyes'i ilk kez okudum. Sophie Kinsella kategorisinde ancak belki bir tık üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Kadınların adamlar yüzünden (bu kitapta tek adam) düştükleri komik durumların yanı sıra gayet ciddi alkolizm ve kadına şiddet temalarını da işliyor romanımız.

Olaylar 4 kadının etrafında dönüyor. Lola uçarı bir stil danışmanı. Sabah kalkıp 16 aydır beraber olduğu meşhur politikacı Paddy de Courcy'nin evleneceği haberini alıyor. Hem de başka bir kadınla. Yarı çıldıran Lola İrlanda taşrasında bir kasabaya kaçarken, gazeteci Grace ise Paddy hakkındaki gerçekleri öğrenmeyi kafaya takmış. Grace, Lola ile röportaj yapmak için uğraşmaya başlıyor. Grace'in kız kardeşi Marnie ise yıllar öncesinde kalmış ilk gençlik aşkı Paddy'i unutamıyor. Tabii bir de nişanlı hanım Alicia var. Kitap sırayla bu dört kadının yaşadıklarını anlatıyor.

Gayet rahat okunan, çok da boş olmayan bu kitabı sevdim. Çevirisini sevmedim ama elden ne gelir?  (slov diye bir kelime mi türedi Türkçe'de?) Yazarın başka kitaplarını da okurum.






4 yorum:

  1. ben de bayağı bir sevmiştim, okuyalı çok oldu, konusunu sen anlatınca (o da biraz!) hatırladım ama hoş zaman geçirerek kafa dağıtmak için çok uygun bir kitaptı diye hatırlıyorum judycim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, tam kafa dağıtmalık:) Marian Keyes'in diğer kitaplarını da okuyacağım. Cinayetlerin fantastiklerin arasında seviyorum bunlardan okumayı :)

      Sil
  2. Slov? :)))
    Yok artık, daha neler!
    ''Chick lit'' bana çok uzak, zerre kadar tatmin etmeyen bi' tür. Sevmedim, sevemedim nedense :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben seviyorum yalan yok, güzelleri epey eğlenceli oluyor, çok gülüyorum:)))

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.