13 Eylül 2015 Pazar

İpekböceği (The Silkworm)

Robert Galbraith, Pegasus Yayınları

Çeviri : Zeynep Heyzen Ateş

Bir Cormoran Strike polisiyesi.


Kraliçemiz J.K. Rowling'in Robert Galbraith mahlası ile yayınladığı ikinci Cormoran Strike polisiyesini ilkinden daha çok sevdim. Takma bacaklı, esaslı kahramanımıza hayranım zaten. Bu macerada sekreter Robin'in işin içine biraz daha girmesi, Cormoran ile davada çalışması çok hoşuma gitti. Acaba aralarında bir şey olacak mı?  İkili olup davaları beraber çözecekler mi diye merak ettim. İlerleyen maceralarda öğreneceğiz artık Robin ile Cormoran'ın ilişkisinin mahiyetini.


Bu davada Cormoran kayıp bir yazarın peşinde koşuyor. Pek ünlü olmayan yazar Owen Quine, skandal yaratan bir kitabı bomba gibi ortaya bırakıp kaybolmuştur. Edebiyat dünyasından tanınmış kişilerin berbat sırlarını mide bulandırıcı şekilde ifşa eden kitabın taslağı ortalığı karıştırmıştır. Strike, yayıncılık dünyasına dalarak yazarı bulmaya çalışır. Tabii dava kaçınılmaz olarak cinayet vakasına dönüşecektir.


Günümüz Londrası kitabın arka fonunu yine mükemmel dolduruyor. Zaten bu serinin en sevdiğim özelliklerinden biri Londra'da geçmesi. Cormoran'ın yürüdüğü sokaklarda, yemek yediği pub'larda onunla berabermişim hissi veriyor. Bir de Robin'in heyecanla Prens William ile Kate'in nişan haberinden bahsetmesine bayıldım tabii:)


Üçüncü kitabı bekliyorum:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.