16 Mayıs 2011 Pazartesi

Sis Ve Gece

Ahmet Ümit, Doğan Kitap

Sis ve Gece okuyup okumadığımı anımsamadığım eski Ahmet Ümit romanlarından biri. Haftasonu kitabı okudum ve finale geldiğimde kitabı daha önce okumuş olduğumu düşündüm. Fakat hiç önemli değil, çünkü akıcı dili ve çarpıcı sürpriz finaliyle okuması çok zevkli bir roman bu.

İstihbaratçı Sedat, Güzel Sanatlar öğrencisi ve kendinden hayli genç Mine ile gizli kapaklı bir ilişki yaşamıştır. Zamanla Mine Sedat'dan soğumuş ve ilişkilerini bitirmiştir. Sedat sisli bir gecede bir örgüt evi baskınına gitmiş, sonraki günlerde ise Mine esrarengiz şekilde ortadan kaybolmuştur. Sedat genç kızın yeni sevgilisi ve eski örgüt üyesi Fahri'den şüphelenirken güpegündüz suikaste uğrar. Yaralı olarak kurtulduğundaysa hem uğradığı saldırıyı, hem de Mine'nin ortadan kayboluşunu araştırmaya koyulur. Bu esnada İstihbarat Teşkilatı'nda kazanlar kaynamaktadır. Peki Mine'nin kaybolmasının örgütle alakası var mıdır?

Kesinlikle okumaya değer, gayet zevkli bir Ahmet Ümit polisiyesi. Yazarın 1996 yılında yayınladığı ilk polisiye romanı aynı zamanda.  Ayrıca yabancı dilde yayınlanan ilk Türk polisyesi imiş.

4 yorum:

  1. bunun filmi vardı dimi mehmet günsür lü

    YanıtlaSil
  2. uğur polat oynuyormuştu o filmde:))))

    YanıtlaSil
  3. puahaha ben ses'le karıştırdım onda da selma ergenç vardı hepsini birbirine sokmuşum:D

    YanıtlaSil
  4. ayy mehmet günsür olsa da ... neyse ahahahaha

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.