22 Kasım 2011 Salı

Günahkar (The Sinner)

Tess Gerritsen, Martı Yayınları

Bir Jane Rizzoli polisiyesi. Rizzoli & Isles serisinin üçüncü kitabı.

Serinin bu kitabında nihayet Boston şehrinin yapış yapış yaz mevsiminden kurtuluyor ve bu sefer de dondurucu Aralık ayında bir manastırda işlenen korkunç cinayetlerle karşılaşıyoruz. (Zaten artık bana üste para verseler Boston'a gitmem, yazı ayrı pis, berbat bir sıcak; kışı göz açtırmıyor, kar buz; sapık seri katiller şehirde fink atıyor, bu ne be?)

Dedektif Rizzoli ve Adli Tıp Doktoru, ölüm kraliçesi Dr Isles şehirdeki eski manastırda öldürülen rahibeleri bulurlar. Dünyadan elini eteğini çekmiş, kimseye bir zararı olmayan bu kadınlara kim saldırmıştır? Dr Isles'ın yaptığı otopside ise inanılmaz bir gerçekle karşılaşırlar.Doktor rahibelerden genç olanının yeni doğum yapmış olduğunu ortaya çıkartır. Rizzoli ve Isles cinayeti araştırmaya başlarlar.

Açıkçası bu macerada ilk ikisinin nefes nefese temposunu bulamadım. Serinin bu 3. kitabında, anlatının odağı Rizzoli'den Maura Isles'a kayıyor. Bir önceki kitapta nasıl Rizzoli'yi daha yakından tanıdıysak, burada da Maura Isles'ın geçmişini öğrenmeye başlıyoruz. Dr Isles, dedektifimiz gibi acar, ateşli ve cerzebeli değil; evlere şenlik gürültücü İtalyan ailesi de yok. Gayet cool tabir edeceğimiz, soğukkanlı biri Doktor. Kitabın odak merkezi Doktor olunca da,  hızı da ilk iki maceraya göre daha düşük olmuş sanırım. Daha yavaş, heyecanı daha az bir macera bu. Diğerleri gibi nefes nefese okunmuyor Günahkar. Biraz hayal kırıklığı oldu açıkçası.

Bu kitabı türün tüm meraklılarına değilse de benim gibi Rizzoli & Isles severlere tavsiye ediyorum. Her şeye rağmen, seriyi merakla okumaya devam ettiğimi söylemeliyim.


5 yorum:

  1. serinin sonraki kitapları daha güzel olacak aslıcım,bide bu kitaptaydı galiba hani bir kimyevi fabrikada patlama tüm köyün ölmesi o olay gerçekten olmuş,tüm köy haritadan silinmiş

    YanıtlaSil
  2. Şu ara cnbc-e'de dizisi var sanırım rizolli & isles'in, tess gerritsen'i severim, bu kitabı da elimde var, yakında okuyayım ben de:)

    YanıtlaSil
  3. bir dişçinin günlüğü : ben aldım zaten bütün seriyi, okuyacağım valla. sonuçta ne olursa olsun devamında ne olmuş hep merak ediyorum:)))
    evet evet bu kitapta, Hindistan'da cüzzamlı köyü yandı bitti kül oldu:(

    YanıtlaSil
  4. Eren : dizisi epey farklı, kitaplarla hiç alakası yok. diziyi ayrı düşünmek gerekiyor. ben seviyorum ama pek eğleceli:)
    blogunu takibe aldım, kara kedin de pek sevimli:)

    YanıtlaSil
  5. bence gayet sürükleyici bir kitaptı.seriden bahsetmişsiniz .bu benim okuduğum ilk kitaptı seriden.belkide sıkıcı bulmadım tanımlamaları bu yüzden.ama merak ettim diğerlerini de okuyacağım en kısa zamnda

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.