18 Eylül 2011 Pazar

Briç Masasında Cinayet (Cards On The Table)

Agatha Christie, Altın Kitaplar

Bir Hercule Poirot polisiyesi. Oldukça meraklı ve heyecanlı bir cinayet macerası. Londra'nın en zengin adamlarından egzantrik Mr Shaitana (ismi Şeytana diye telaffuz ediliyor:) 8 kişiyi yemeğe çağırır. Davetliler arasında Poirot, cinayet romanı yazarı Miss Oliver, Albay Race ve Baş Müfettiş Battle da bulunmaktadır. Yemekten sonra 2 gruba ayrılırlar. Dedektifler başka bir odada briç oynarken, diğer misafirler şömineli odada toplaşırlar ve Shaitana onlara arkasını dönerek şömine başına geçer, koltuğuna oturur. Oyunlar bittiğinde koltukta uyur görünen adamın öldürüldüğü anlaşılır. Yemeğe davet edilenlerden bir katildir ama hangisi? Poirot, dostlarıyla beraber şüphelileri sorgulamaya başlar.

Çok zevkli, sonu kocaman ters köşeli, harika bir Christie polisiyesi. Agatha teyzeyi seviyorsanız Briç Masasında Cinayet'i mutlaka okuyun.




5 yorum:

  1. Epi topu 4 zanlı olmasına rağmen katili ısrarla bulamıyorsunuz gerçekten en başarılılardan biridir

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim kitaplarından biridir.

    YanıtlaSil
  3. thalassapolis : evet canım, ben ısrarla bir tahmin yaptım ve tabii pek güzel yanıldım:))) 4 adayın içinden bile katili bulamadım. Bu da Christie'nin dehası olsa gerek.

    Biraz Şöyle Biraz Böyle : ben de nasıl daha önce okumamışım dedim, çok ama çok sevdim. Müthiş bir cinayet romanı.

    YanıtlaSil
  4. Oliver'in evini ve çalışma düzenini anlattığı bölümler harika bu kitapta.

    Genel olarak da bir başyapıt benim için.

    YanıtlaSil
  5. Biblio : Kesinlikle bu kitap bence de Agatha Christie'nin başyapıtlarından canım. Bu son dönem okuduklarımın içinde favorim oldu.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.