15 Mart 2012 Perşembe

Tatlı Rüyalar

Alper Canıgüz, İletişim Yayınları

Geçen hasta olup işe gitmediğimde Alper Canıgüz'ün en sona sakladığım, aman bitmesin diye okumalara kıyamadığım Tatlı Rüyalar'ını elime aldım. Ne kadar iyi bir karar! Okuduğum en eğlenceli, en yaratıcı, en deli dolu kitaplardan biriydi. Mütemadiyen sesli güldüm bu psiko-absürd romantik komediyi okurken:)

Sürprizli öykünün tadını kaçırmamak amacıyla, çok kısaca bahsedeyim. Bir Hector ve Hamit var. Tuhaf bir anlaşma var aralarında, bir de Nalan diye evlere şenlik, delişmen bir kız. Bir profesör ile düşlerinde diğer kişiliğini yaşadığını iddia eden meraklı Bay Şevket Hakan Tunçel var. Artık bunlar ne menem maceralar yaşıyorlar, birbirleri ile ne alakaları, ne alıp veremedikleri var okuyup keşfetmesi size kalıyor. Eğlence garanti, benden söylemesi:)

Okuyun, okuyun, okuyun!


Yirmi beş yıllık öğretim üyesi Profesör Olcayto Fişek sınıfa girdiğinde, mesleğe ilk başladığı günkü inançlarının hiç değişmediğini farketti.: Öğrencilerin hepsi gerizekalıydı. Örneğin şu en ön sırada oturan kıvırcık uzun saçlı, suratındaki o her daim menun ifadeyle angutluğunu taçlandıran çam yarmasına kim klinik psikoloji master öğrencisi diyebilirdi ki? Ya da en arkada walkman dinleyerek uyuklamakta olan sıska, sivilceli, sözüm ona çiçek çocuğa. Çiçekten çok sıçılmış bol soğanlı kapuskaya benziyor, diye düşündü Profesör Fişek.

"Hector anan, gangster baban!"


6 yorum:

  1. Aslıcımm ben de setini alcağım Alper CANIGÜZ'ün ama sana ek olarak Fatih ALTINÖZ ve Murat MENTEŞ'i de önerebilirim çünkü aynı yazım tarzına sahipler bana da bir arkadaşım önerdi eğlenerek okudum sanada tavsiye ederim.Özellikle Fatih ALTINÖZ'ün Kutsal Ailesi'ni..:)

    YanıtlaSil
  2. eee ama ben çok merak ettim???

    YanıtlaSil
  3. Sedacım, not aldım, teşekkürler:) okuyacağım mutlaka. Oh vall içim açılıyor bunları okurken. Hep polisiye, hep cinayet, gerilim nereye kadar? :))

    YanıtlaSil
  4. kitap eylemcisi : mutlaka oku diyorum bak:)))

    YanıtlaSil
  5. Gizli Ajans Kaldi sadece, ben de onu okumaya kiyamiyorum. Acil yeni kitap bekliyoruz yazardan ;)

    YanıtlaSil
  6. Alper kamu'nun devamini yaziyormus diyolla:))) hadi insallah

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.