1 Temmuz 2012 Pazar

Şah Mat (Scacco Alla Regina)

Mario Mazzanti, Sonsuz Kitap

Kahramanımız Clasp, suç psikiyatrisi uzmanıdır. Çapraşık davalarda, olay yerini inceleyerek katilin ve kurbanın psikolojik kimliklerini çıkartarak polise yardımcı olmaktadır. Şehirde genç ve yalnız yaşayan bir kadın hunharca katledilince Clasp polisle beraber olay üzerinde çalışmaya başlar. En olası katil adayı, maktulün sevgilisi gibi görünmektedir ama adam o gece elektrikler kesilince asansörde kapalı kalmıştır.  Çok geçmeden aynı vahşi yöntemle bir kız daha öldürülür. Korkunç bir seri katil şehirde kol gezmektedir. Katil, güzel haber programcısı Greta ile iletişim kurup Greta ve Clasp'i korkunç bir satranç oyununun içine çeker, Şah mat olduğunda biri daha ölecektir.

Şah Mat pek hevesle okumaya başladığım bir kitaptı, belki de beklentim çok olduğu için fazla beğenmedim kitabı. Dili, anlatımı akıcı evet; polislerin olayı çözmeye çalışmaları; cinayetler karşısında ağzının suyu akan medyanın işleyişi, bütün bunlar gayet gerçekçi anlatılmış. Yine de ben heyecanlanamadım kitapta, bir unsur eksikti ama ne olduğunu bilemedim. Belki hiç bir karakterle kendimi özdeşleştiremediğim için, salt televizyonda bir program izler gibi okuduğum için kitabı ısınamamışımdır. Kitapta benim için heyecan duygusu eksikti. Pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim. 

Siz sevdiniz mi Şah Mat'ı?


8 yorum:

  1. yüksek beklentiden olabilir , ben de de aynı etkiyi yaratmıştı, sanki bir şeyler eksikti:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben çok gaza gelmiştim, acayip heyecanlanacağım, olaylar olaylar diye ama küüüt! duvara tosladım:)

      Sil
  2. Benim beğendiğim bir kitap olmuştu Şah Mat; enerjisindeki iniş çıkışları beğenmiştim. Karakterlerin acayip tırt olması itici gelmiş olabilir sahiden de sana, çok yüzeysel ve yavan kalmış yazar karakter yaratmakta. Hiçbirini adam gibi içselleştirememiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. he ya hepsi mi tırt olur, kahraman bunalımlı uykusuz, depresif kansız bi herif... kadın karakter desen .. neyse kadın karakter hakkında yorum yapmayayım:))) katilin tarafını tutayım desen o da olmadı, pislik haysiyetsiz bir katil. hiç kimseyi sevemedim kitapta yahu.

      Sil
    2. Bir tek hacker oğlanı beğenmiştim ben, o da biraz klişeydi gerçi ama... =)

      Sil
    3. asosyal pijjj diyesim geldi hacker oğlanı anımsayınca:)) valla evet Greta'dan da , bunalım Clasp'dan da daha sempatikti ama:)

      Sil
  3. claps'a aşık oldum ne tırtı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim aşık olduğum roman kahramanı Üç Silahşörler'den Athos mesela:)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.