4 Aralık 2013 Çarşamba

Yüz Karası (The Abomination)


Jonathan Holt, Yapı Kredi Yayınları

Çeviri : Duygu Akın


Carnivia serisi 1.kitap. Venedik'de karnaval gecesinde, rahip kıyafeti giymiş bir kadın cesedi bulunur. Cesur ve güzel dedektif Katerina Tapo, vakayı deneyimli eski toprak Albay Aldo Piola ile takip etmeye başlar. Genç teğmen Holly Boland, babasının akerliği sırasında büyüdüğü ve asla unutmadığı İtalya'ya 4 yıllığına atanmış, Venedik civarındaki üsse gelmiştir. Daha ilk günden beklemediği bir ziyaretçi, Holly'i Bosna Savaşında dönen komploların içine çeker. Daniele Barbo; soylu bir Venedik ailesinin son ferdi ve bilgisayar dehasıdır. Carnivia adında sanal bir Venedik kenti kurmuştur ve Carnivia'da herkes anonim olarak ikinci bir hayat sürebilmektedir. Tuhaf sembollerle bezeli cinayet işte bu insanları şaşırtıcı olaylar sonucu bir araya getirecektir.

Epey katmanlı, heyecanlı ve zevkli bir roman Yüz Karası. Venedik'de geçmesi ayrı güzel, kitabın enfes bir arka fonu var. Yazarımız İtalyan ruhunu ise nefis şekilde aktarıyor. Kahramanlarımız her yemek yediğinde benim ağzımın suları aktı misal:)

Çok sevdim ben bu macerayı. Kitapla ilgili kötü haber ise, bir serinin ilki olması! Ve ikinci kitap ancak seneye yayınlanacak.



2 yorum:

  1. Sanal festival öncesi bu kadar çok kitabı paylaştığınız için teşekkürler. Mini de olsa bir liste yapılacak galiba :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.