30 Kasım 2014 Pazar

Son Kurtadam (The Last Werewolf)


Glen Duncan, İthaki Yayınları

Çeviri : İlbay Kurtoğlu


Jacob Marlowe, yeryüzünde kalan son kurtadam olduğunu öğreniyor kitabın başında. Kurtadam lanetine yol açan virüs 150 sene evvel bir mutasyona uğramış, artık kurtadam ısırığından kurtulanlar lanete kapılıp dönüşüm geçirmiyor. Dolayısıyla kurtadam sayısı hızla düşmeye başlamış. Kendilerini kurtadam, vampir, iblis ve türevlerini yok etmeye adamış DOKET (Doğaüstü Olayları Kontrol Etme Teşkilatı) o kadar iyi iş çıkartmış ki, artık yapacak işleri kalmamış neredeyse.


Kahramanımız Jacob Marlowe, yeryüzünde tek başına kaldığını öğrendikten sonra. kurtadamın iç dünyasına dalarak, kah geçmişte, kah günümüzde yaşadıklarını, dönüşümlerini, her dolunayda açlığı bastırmak için nasıl insan öldürüp yediğini okuyoruz. Anlatıcımız bizzat Jacob, kitap aslında onun günlüğü. Öyle aksiyon dolu, hareket dolu bir macera romanı değil bu. Tamamen kurtadamın benliğini, beyninden geçenleri, içinde kopan fırtınaları anlatan bir roman. Üstelik bence müthiş akıcı ve çok çok iyi yazılmış bir roman. Özellikle Jacob'ın 167 sene evvel ısırıldıktan sonraki ilk dönüşümü müthiş tasavvur edilmiş.


Tabii salt anlatıdan ibaret değil romanımız. Üç dolunay süresince Jacob'la beraber kahramanımızın kaderine ortak oluyoruz. Acaba Jacob DOKET'den kaçacak mı, yoksa artık 200 sene yaşadım, bitsin bu çile diyerek ölüme teslim mi olacak? Sonuna kadar merak duygusu hiç bitmiyor kitapta.


Son Kurtadam bir üçlemenin ilk kitabı. Umarım İthaki'den devamı da gelir. Bu arada çevirmenin soyadına dikkat ettiniz mi? Kitabın çevirisi çok güzel, bu yüzden mi acaba? :)))







2 yorum:

  1. Çevirmenin soyadı pek kafiyeliymiş :)))
    Belki bi'gün ben de severim bu türü...kim bilir? :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.