10 Ocak 2014 Cuma

Alaska'nın Peşinde (Looking For Alaska)


John Green, Pegasus Yayınları

Çeviri : Banu Talu



Genç Miles Halter, evden uzaklaşmak, olasılıkları keşfetmek, Büyük Belki'nin peşine düşmek ister. Alabama'daki bir yatılı liseye kaydolur. Burada hayatında ilk kez arkadaş edinir: Albay, Takumi ve büyüleyici Alaska Young.  Kesinlikle başka ilkleri de yaşar: sigara tüttürür, sarhoş olup kusar ve kaçınılmaz şekilde Alaska'ya tutulur. Zeki ve komik olmasının yanı sıra Alaska oldukça dengesizdir ve için için onu harap eden dertleri hepsinin hayatını etkiler.


John Green kitaplarını üst üste okuyunca tekrarlanan temayı farkettim : Mountain Dew gazozu seven, herkesin hayran olduğu, biraz çapraşık ve başını alıp giden genç kız. Acaba yazarımızın hayatını bu denli etkileyen biri mi olmuş gençliğinde? Daha içine kapalı, ders çalışan, şiir okuyan oğlan karakterler de kendisi olsa gerek, ne bileyim? Fakat yazarımızın yarattığı karakterlere bayılıyorum. Bizim parlak vampir çocuğa aşkından ölüp biten  mıy mıy Bella ne kadar tuhafsa; John Green'in kitap okuyan, şiirler alıntılayan, bilgisayar oyunu oynayan, ucuz şarap içip eşşek şakaları yaparak çılgınca eğlenen gençleri o denli samimi ve gerçek.

John Green'in karakterlerini seviyorum, kitaplarının bende uyandırdığı tatlı hissi seviyorum. Özellikle yatılı okul ve arkadaş grubu temalarını çok seviyorum. O yüzden bu kitabını da sevdim. Yaşasın genç yetişkin edebiyatı diyeyim o halde:)







7 yorum:

  1. Popüler kitaplara karşı biraz önyargılıyım sanırım ama bir kitapta herhalde karakterlerin gerçekçiliği ve çok boyutluluğu insanı cezbediyor o yüzden kitabı merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurken zevk alıyorsam popüler olup olmaması önemli değil benim için. Harry Potter'ı çok sevince popüler kitaplara karşı en ufak ön yargım kalmamıştı:)

      Sil
  2. peki kağıttan kentleri mi daha çok beğendin judycim alaska'nın peşinde'yi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alaska'yı sanırım :) Yatılı okul hayatı ve de o muhteşem eşşek şakası yüzünden.

      Sil
  3. Sonunda parama kıyıp John Green kitaplarından birini alacağım! O günü heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı Yıldızın Altında'yı almalısın :)

      Sil
    2. Artık yetti valla, alacağım o.O

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.