13 Ocak 2014 Pazartesi

Lucky


Sezgin Kaymaz, İletişim Yayınları


Ve nihayet, Sezgin Kaymaz'ı keşfettim! Hem de ne keşfetmek! Yıllar evvel, Arzu arkadaşımın "harika bir kitap" dediği, daha geçenlerde Kitap Delisi Gizem'in "tam sana göre" diye tavsiye ettiği Lucky epeydir aklımdayken, son İdefix sanal fuarından yaptığım hunhar alışverişe ekleyerek kitabıma kavuştum. Yeni kitaplarımı etrafıma dizdikten sonra da Lucky'i okumaya başladım hemen. Daha başlangıçta "Allah Allah, kim bu adam" diyerek yazarı araştırdım ve akabinde kitaplarının alayını bir sonraki alışverişte edinmek üzere İdefix listeme ekledim.

Gelelim sevgili Lucky'e... Lucky safkan bir doberman, 40 göbek şeceresi belli. Huyu suyu da pek antika, pek nazlı bir kız. Hemen küsüyor, darılıyor. Küsünce bir güzel etrafa işeyip, işemiğinin üzerinde yuvarlanıp patronunu delirtmekten imtina etmiyor. Daha 1 yaşında değil ama mükemmel yapılı ve güçlü. Bir kaç saniyede evinizi alt üst eder yani.

Lucky'i emekli milletvekili Tahsin bey, taa İsviçre'den biricik kızı Ayşın için almış. Ayşın, kocası ve çocukları ile kaza geçirip ölünce, Tahsin bey Lucky'i bir taksi durağına veriyor. Taksi şoförlerinin her biri bir alem, Lucky'e tapıyorlar, şarkı bile besteliyorlar köpeğe:

LAK-LUK-LAKİ-ZIKKIMIN KÖKÜ!
LAK-LUK-LAKİ-ZIKKIMIN KÖKÜ!

Taksi durağında daha fazla bakamayınca Lucky'i Kemalettin Bey'e veriyor şoför Osman. Kemoş'un "doğumgünümde köpek isterim" diye tutturan şımarık, güzel ve zengin karısı Buse'nin babası Yaşar Yazıcı köpeğe bayılıyor. Buse'nin sonradan görme anası ile sapık abisi ise ifrit oluyorlar Lucky'e. Ama iş onlarla bitmiyor tabii, bir de Buselerin komşusu Elvan abla ve minik Kısmet var ki evlere şenlik:))

İşte romanımız bize, ortak noktaları Lucky olan bu insanların başına gelenleri anlatıyor tatlı tatlı. O taksi şoförleri, hayat kadınları, acılı ihtiyarlar, saf gençler... Hepsinin hayatına girip çıkıyoruz inanılmaz şekilde. O kadar güldüm ki kitabı okurken okurken anlatamam.... Sonunda da üstüme başıma ağladım tabii:))

Harikulade bir roman, bayıldım, bayıldım! Ah, sevgili Lucky!



3 yorum:

  1. Benim de bir süre önce alıp henüz okuma fırsatı bulamadığım bir kitap, özellikle hayvan severlerin hoşlanacağını tahmin ediyorum:) Sezgin Kaymaz'ın Uzynharmanlar'da davetsiz bir misafir ve Geber Anne kitaplarını okumuştum, başarılı bir yazar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kitabın üzerine yazarımızın Kün isimli diğer bir köpekli romanını okumak gerekiyormuş:) ben bütün kitaplarını listeye ekledim. anlatımına, diline bayıldım Sezgin Kaymaz'ın.

      Sil
  2. Sayende Sezgin Kaymaz'ı tanıdım...
    Sayende Lucky'i tanıdım :)
    Sayende kahkaha attım, sayende hüngür hüngür ağladım...
    Çok güzeldi Judy'm, çoook.
    Şimdi sıra Kün'de...hayatıma böyle şahane yazan bi' yazar kattığın için binlerce teşekkürler!

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.