2 Ocak 2015 Cuma

Guguk Kuşu (The Cuckoo's Calling)


Robert Galbraith, Pegasus Yayınları

Çeviri : Zeynep Heyzen Ateş


Bir Cormoran Strike polisiyesi.


Olağanüstü güzelliği dillere destan olmuş manken Lula Landry; havalı çatı katı dairesinden karla kaplı sokağa düşüp ölmüştür. Polis, olayın intihar vakası olduğuna karar verip davayı kapatır. Bir kaç ay sonra, Lula'nın ağabeyi John Bristow; Özel Dedektif Cormoran Strike'a başvurup adamı kiralar. John, kız kardeşinin kesinlikle intihar etmiş olamayacağına inanmakta ve Cormoran'ın katili bulmasını istemektedir. Cormoran, yeni işe başlayan geçici sekreteri Robin ile beraber dava üzerinde çalışmaya başlar.


Artık sağır sultanın duyduğu üzere, kitabın yazarı J.K.Rowling. Hatta 2014'de Cormoran Strike polisiyelerinin ikincisini yayınladı (The Silkworm) . Canımız kraliçemiz, takma ismin vereceği özgürlük hissiyatı ile, Harry Potter başarısının baskısı altında kalmadan yazmak istemiş polisiyesini.


Kitap çok güzel, hemen söyleyeyim. Gayet akıcı ve zevkli, üstelik çok meraklı. Kahramanımız iri yarı, saçı sakalına karışmış, son derece zeki, az biraz derbeder Cormoran Strike bir harika. Yanına geçici olarak gelen Robin de, çocukken dedektif olmayı hayal etmiş pek akıllı bir kız. Cormoran'a tahmin edemeyeceği kadar yardım ediyor davada. Batman & Robin ikilisi gibi çalışıyor ikilimiz.


Kitabın en sevdiğim özelliklerinden bir de Londra'da geçmesi. Bu benzersiz şehri pek canlı ve etkin kullanmış yazarımız romanında. Okuması gerçekten çok zevkliydi.


Polisiye sevenlerin kaçırmaması gereken bir roman. Üstelik Pegasus akıllılık edip kitabı Zeynep Heyzen Ateş gibi yetkin bir çevirmene teslim etmiş. Böylece bizi delirtebilecek klasik Pegasus çeviri problemleri ortadan kalkmış.

Yeni macerayı heyecanla beklemekteyim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.