2 Ocak 2016 Cumartesi

Cinder (Ay Günlükleri 1.Kitap)


Marissa Meyer, Artemis Yayınları

Çeviri : Deniz Arı


Cinder, 5.Dünya Savaşından sonra bir kaç büyük birliğe ayrılmış Dünyamızda geçiyor. Bu birliklerden biri Doğu Ulusları Topluluğu, başkenti de Yeni Pekin. Bir de Ayda kolonileşmiş insanların kurdukları Ay Ülkesi var. Dünyada korkunç bir tür veba salgını baş göstermiş. Hiç bir ilacı yok. Ay Kraliçesi Levana elinde panzehir olduğunu iddia ediyor. Zaten Aycıların tuhaf güçleri var ve bu hastalığa yakalanmıyorlar. Tabii Levana'nın bir isteği var. Doğu Ulusları Topluluğunun veliaht prensi Kai ile evlenip imparatoriçe olmak.


Tüm bu keşmekeşin orasında kalan kahramanımız Cinder ise becerikli bir mekanik ustası. Bir de sayborg, vücudunun bazı  parçaları mekanik yani. Cinder, kötü üvey analığı ile iki üvey kız kardeşi ile yaşıyor. Bu kızlar Kai'nin balosuna gidip prensi kendilerine aşık etmek istiyorlar. Tanıdık geldi mi? Zaten bu serideki kitaplar klasik peri masallarından esinlenmiş distopik öyküler. Prens Kai emektar androidini tamir etsin diye Cinder'in derme çatma dükkanına uğrayınca kahramanımız olayların göbeğine düşüveriyor.

Okuması pek zevkli bir kitap, kurduğu dünyaya hemen girebildim. Cinder harika bir karakter. Ay Günlükleri serisine devam edeceğim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.