18 Ağustos 2013 Pazar

Dresden Dosyaları 1.Kitap - Fırtına Büyücüsü (Storm Front)


Jim Butcher, İthaki Yayınları

Çeviri : Ulaş Apak


Harry Dresden - Büyücü
Kayıp eşyalar bulunur. Paranormal soruşturmalar.
Danışma. Tavsiye. Makul Fiyatlar.
Aşk İksirleri, Bitmez Tükenmez Servetler, Partiler ya da Diğer Eğlenceler İş Kapsamı Dışındadır.


Kahramanımızın adı Harry Blackstone Copperfield Dresden. Üç büyük büyücünün ismini vermiş babası ona. (Harry Potter değil, Harry Houdini, Harry Blackstone, David Copperfield) Yıllarca eğitim görmüş, oldukça yetkin bir büyücü o. Bir ofisi bir de cüppesini giyip iksir kaynattığı dairesi var. (Büyücülerin cüppe giymesinin sebebi laboratuvarların soğuk olması imiş meğersem).  İksirlerde takıldığı zaman Google'a değil bir kafatası Bob'a soruyor. Bob yüzyıllardır varolan bir hava ruhu ve kafatasında yaşıyor. İşi de bilgileri hatırlamak. Tabii bir de Harry'nin bacaklarına yatıp uyuyan tombilik kedi Mister var.

Harry zaman zaman dışarıdan aldığı işler ama çoğunlukla Chicago Emniyet Teşkilatı'nın Özel Soruşturmalar bölümüne danışmanlık yaparak geçiniyor. Bölümün müdürü Karrin Murphy; Harry'nin büyücü olduğuna ve paranormal olaylara inandığı için onunla beraber çalışıyor. Diğerleri çoğunlukla ciddiye almıyorlar Harry'i.

Karin Harry'i hikayemizin başında olay yerine çağırdığında büyücümüz oldukça sarsılıyor. Belli ki çok kuvvetli bir büyü ile kalpleri patlatılarak çıkartılmış 2 ceset var. Böylece işin içine giren Harry, Karrin'in hoşuna gitse de gitmese de; kendi yöntemleri ile çalışmaya başlıyor dava üzerinde.

Vallahi bayıldım ben bu seriye, iyi ki idefix'den 3'lü seti indirimdeyken almışım. Harry'nin büyü, büyücüler, elfler, periler hakkında anlattıkları; sanırım seri boyunca parça parça öğreneceğimiz geçmişi, Karrin ile dostluğu, Kafatsı Bob ile muhabbetleri çok zevkli. Cinayet davası da büyüyle çözülüyor. Daha ne isterim.

Büyücüleri seviyorsanız kaçırmayın derim:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.