24 Ağustos 2013 Cumartesi

Mezar Gibi Soğuk (Stone Cold)

David Baldacci, Yapı Kredi Yayınları


Yaz için hızlı okunan, aksiyon ve casusluk dolu bir macera arıyorsanız işte Mezar Gibi Soğuk o kitap. David Baldacci, zaten bu tarz romanları ile meşhurmuş. Ben ilk kez okudum, tam yaz tatiline göre hafif ve bol hareketli bir kitap.

Mezar Gibi Soğuk aslında bir serinin, Amerikan devletine ilişkin komplo teorileri üzerine dönen Deve Kulübü serisinin üçüncü kitabıymış. Ama demek ki kitaplar birbiri ile bağlantılı değilmiş. İlk ikisini okumadığım halde boşluk ya da eksiklik hissetmeden okudum Mezar Gibi Soğuk'u.

Deve Kulübü yaşlı başlı eski hükümet ajanlarından kurulmuş ufak bir arkadaş kulübü. Başlarında Oliver Stone var. (Kahramanımız bu takma ismi, ünlü yönetmenin komplo teorisi filmleri yüzünden almış. ) Stone gençliğinde CIA'in en müthiş katili ve kanuna aykırı şekilde devlet başkanlarına suikastler düzenleyen bir timinin üyesiymiş. Bu timin diğer emekli üyelerinin birer birer öldürülmesi ile romanımız başlıyor. Oliver de kaçınılmaz olarak işin içine girince Deve Kulübü kendini yeni komploların ve maceraların içinde buluyor.

Şöyle film izler gibi bir çırpıda hareketli bir şey okuyayım derseniz ideal bu roman. Tam piyasa işi best seller aksiyon romanı. Arada böylesi de lazım:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.