30 Ağustos 2014 Cumartesi

Dresden Dosyaları 5.Kitap : Ölüm Maskeleri (Death Masks)


Jim Butcher, İthaki Yayınları

Çeviri : Ulaş Apak


Harry Dresden - Büyücü
Kayıp eşyalar bulunur. Paranormal soruşturmalar.
Danışma. Tavsiye. Makul Fiyatlar.
Aşk İksirleri, Bitmez Tükenmez Servetler, Partiler ya da Diğer Eğlenceler İş Kapsamı Dışındadır.


Canım İthaki Yayınları, tam ben yaz tatiline çıkmadan Dresden Dosyaları'nın 5.kitabını basarak büyük bir kıyak yaptı. Böylece son 2 macerayı arka arkaya okuma zevkini yaşadım:)

Bu maceramız, vampirlerin Kırmızı Meclisinden savaş lordu Ortega'nın Harry'e düello teklif etmesi ile başlıyor. Harry'nin bu kabuslardan fırlamış yaratıktan ödü kopsa da, olaylar öyle bir karışıyor ki, düello Harry'nin hayatındaki en önemsiz dert haline geliyor. 

Hz İsa'nın çarmıhtan indirildikten sonra sarıldığı iddia edilen Torino Kefeni çalınıp Chicago'ya getirilmiştir. Peder Vincent, kahramanımız Harry Dresden'i kefeni bulmak üzere tutar. Ne var ki Harry'nin eski dostu Centilmen Johnny Marcone ve insanların ruhlarını ele geçiren Denaryalı iblisler de kefenin peşindedir.

Harry'nin bu macerasında 3. kitapta tanıştığımız Michael Carpenter geri dönüyor. Kutsal kılıcı ile iblislerle savaşan bir Haç Şövalyesi o. Michael'ın ustası Shiro da adeta bir efendi Yoda gibi oldukça etkileyici bir karakter çiziyor. Denaryalıların başı Nicodemus ise yeni kötü adamımız olarak hikayede yerini alıyor. Bir de vampire dönüşme iç güdüsü ile savaşan eski sevgili Susan var tabii. 


İyi ile kötü; aydınlık ile karanlık arasındaki ezeli savaşı anlatan bu macerayı zevkle okudum. İnşallah arası uzamadan yeni maceraları çevirip yayınlar İthaki.





2 yorum:

  1. Anlaşıldı tamam: Dresden Dosyaları, önümüzdeki yaz tatilinde okunacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy bu seriyi de sıçarcasına yazmaya başlamışlar, 15 kitabı çıkmış ecnebide. Biz daha 5'teyiz.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.