9 Ocak 2016 Cumartesi

Üzüm ve Diğer Şeyler


Yaşar M.Taşkale, Artemis Yayınları


Üzüm dünya güzeli bir sokak kedisi. Babası Yaşar, Üzüm kızı çöpte ölmek üzereyken bulmuş, tedavi ettirmiş ve birlikte mutlu mesut yaşamaya başlamışlar. Günlerden bir gün, Yeşar bu sefer de arka bacağını köpeklerin paraladığı bir tekir kızı kurtarmış, onun adı da Ryuk. Ama biz aramızda üçün kürbağası diyoruz Ryük'e, o ayrı. Bacağına platin takılan Ryuk, Üzüm'ün uyku kokulu göğsünde teselliyi bulmuş, böylece Üzüm ve Ryuk'un harikulade serüvenleri başlayabilmiş.


Ben yıllardır Facebook'ta Üzüm'ün sayfasını takip ediyorum. Yeşar'ın kızların fotoğraflarının altına yazdığı diyaloglar yıllar içinde gelişti, Üzüm ile Ryuk'un kendilerine has karakterlerini yansıtan bu diyaloglar sayesinde kedi diline vakıf olduk biz de. Öyle güzel yazıyor ki Yeşar, ben de kedimin suratına bakarken "konuşsaydı kesin böyle konuşurdu" diyorum. Bu arada yazarla tanışıklığım yok ama senelerdir okuya okuya tanıyormuşum gibi hissettiğimden ve tabii kızlardan alışkanlıkla Yeşar deyip duruyorum işte.


Kızlar tabii has Istanbul Türkçesi konuşmuyorlar, pembe dilleri her kelimeyi doğru telaffuz edemiyor. İşin fenası kendimi çok kaptırıp benim de "eleptirip, mürepkep, telezyon, zanlettim..." gibi konuşmaya başlamam. Birine kızdım mı hemen "bak çocuk benlen düzgünlükle konuş hem dünyanı hem ahiretini yakarsın!" diyorum, sevinince "orley bee" diye zıplıyorum hatta:))) Tabii en fenası, "at alcamımış, mısır patlatcamımış" diye sayıklarken patrona yakalanmak:)


Kedileri seviyorsanız zaten Üzüm ve Diğer Şeyler'i takip ediyorsunuzdur. Etmiyorsanız işte şimdi haberiniz oldu. Bu kitap da Facebook'da yayınlanan fotoğrafları bir arada bulabileceğiniz, dilediğiniz zaman açıp açıp okuyarak mutlu olmanızı sağlayan bir anti depresan, bir neşe kaynağı adeta. Yeşar iyi ki bu kitabı basabilmiş, kızlar artık hep yanımızda ve muhabbetlerini istediğimiz zaman okuyabilmek pek nefis.







5 yorum:

  1. Yeşar beni instagram'da blokladığı için maalesef kızların maceralarını izleyemiyorum :) Oysam ne severdim Ryuk şapşisini.
    Ahahahah, hayat ne tuhaf, yeni vapurların o şekilleri felan :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlaşılamaz bi hareket. amaç neydi acaba bloklarken:(

      Sil
    2. Ben de anlamadım. En son "Otto"nun Ankara'daki tedavisi için "Kimse bulunamazsa refakat edecek, ilgilenecek arkadaşlarım var, haber ver yeter bi' şeye ihtiyaç olursa" demiştim, Yeşar'da hatta teşekkür etmişti. Sonra instagram'da "Yeşar benim kızlar konuşmayı bilmiyolar bak" deyip bi' fotoda mentionlamıştım, o da "Kulak verirsen duyarsın" demişti.
      Sonra birden Üzümlen Ryuk'un sohbetleri kesildi benim duvarda. Bi' kaç hafta geçip de hâlâ ses seda çıkmadığını görünce ben bakayım dedim, Aaa, engellemiş beni.
      Önce sormak istedim doğal olarak "Neden?" diye, sonra "Amaaan!" dedim, "Var ki bi' sebebi engellemiş." Ben kendimden emin olduğuma göre demek ki onun problemi vardı benle, aramadım işin peşini.

      Sil
  2. ya ben bunlara gülmekten ölüyorum çok manyak değiller mi yeaaa :) hele instagramda o diyalogları. Offf feci :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ben de:)) çülekler nerdamış? Telezyon eleptrip dolayısıyla kapansın lütfen Üziiim:)))

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.