28 Aralık 2010 Salı

Ölümün Sesi, Çakma Agatha Christie romanı

Agatha Christie taklidi, Altın Kitaplar

İnanılır gibi değil sevgili dostlar. Kitabın orijinal adı "Voice Of The Dead" diye yazıyor kitabın kapağında. Kitap hakkında araştırma yaptığımda bu isimden hiç sonuç çıkmadı. Çok şaşırdım. Agatha Christie kitap listelerinde de adı geçmiyordu. Bazen Agatha teyzenin kitapları farklı isimlerle basıldığından karakter isimleri ile arattım, aaaa, sadece Türkçe sayfalar çıkıyordu. Yoksa gerçekten fake bir Christie ile karşı karşıya mı idik? Sonunda Cinai Blog sitesinin forum sayfalarında bu kitaptan bahseldiğini gördüm. Evet, bu bir Agatha Christie romanı değil. Ama Altın Kitaplar bunu bir Christie romanı gibi basıp lanse etmiş. Bu büyük bir suç değil mi? Yayınevi nasıl böyle birşeye göz yummuş? Ve bu kitabı kim yazmış? Çevirmen olarak adı geçen Gönül Suveren mi? Bilemiyoruz.

Çakma olmasını bir yana koyacak olursak, oldukça zevkli bir roman. Bana biraz "Ceset Dedi Ki" romanını anımsattı, çünkü kasabanın güzel kızı ile onun yakın bir arkadaşı cinayeti çözmeye çalışıp sonunda birbilerine aşık olmayı da ihmal etmiyorlar. Kitabın anlatımı güzel ama cinayetin çözümü çok çarpıcı değil. Herşeye rağmen, sahaftan bulduğum bu kitabı saklayacağım. Hiç resmi çakma kitabım olmamıştı:))))


14 yorum:

  1. saklayayım ben bunu, belki ilerde çok para eder satıp yerim parasını :))))

    YanıtlaSil
  2. işte buu, türk milletinin gücü:)) çakmada yeni bir boyut. çine nal toplatmış valla bizimkiler, helal olsun. kapasitemiz sınırsız milletçe:)

    bence bu kitabın basımıyla agatha ölmedi içimizde yaşıyor mesajı verilmek istenmiş:))

    biraz değişik ele aldım konuyu ama, olsun artık .. :)

    YanıtlaSil
  3. ahaahahah valla bu akdarını çinliler yapamazdı, kitap zevkliydi çünkü:))

    peki kim yazdı acaba Gönül Suveren mi? yüzlerce kitabı çevire çevire dellenip "aaaayyy benim neyim eksik bu fotoğraftaki moruk teyzeden, ben de yazarım görsün cümle alem" mi dedi acaba?

    Gönül Suveren'in çevirilerini çok severim haaa amann yanlış anlama olmasın:))

    YanıtlaSil
  4. ben de onu dicektim, konu nasl bari o da mı dandik.
    Allahtan güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  5. konu dandik değildi işte tam Agatha tarzı, tipik kasaba, eğlenceli tipler, köy dedikoduları derken okuması zevkliydi, tabii agatha teyzem sonunu emininm daha çarpıcı bitirebilirdi:))

    YanıtlaSil
  6. Agatha Christie adı altında eski basımlarda çok sahte kitap var, yalnız altın kitaplar basımı 2 taneden birini bulmuşsun Aslı'cım. Bende de var kendisi, diğer sahte Christie Sevimli Örümcek'le beraber. Beğenmiştim okuduğumda.

    Nil Yayınevi'ydi sanırım böyle biraz cep boylarına benzeyen bir dizi Christie romanı yayınlamış zamanında. Sahaflarda ayıklaya ayıklaya bir hal olmuştum, sonra cinairoman ı keşfettim. Oğuz Eren ve Murat Durmaz'ın Agatha Christie Eser Listesi hayat kurtarıyor bu konularda.

    YanıtlaSil
  7. Çok entresan hani fena da değil diyorsun. Sevimli Örüceği duymuştum çakma olduğunu ama bu hiç denk gelmedi

    YanıtlaSil
  8. Biblio, çok teşekkür ederim:)) Sevimli Örümcek ahahaha , zaten bu Altin Kitaplar'ın isim uydurmasına hastayım, bu da iyiymiş:)) ben de artık o listeden kontrol ederek gideceğim.

    Thalassapolis, valla hiç fena değil, gayet zevkli idi. demek ki, formülü kaparsak biz de yazabiliriz:)))

    YanıtlaSil
  9. ahahah bayıldım resme :) agatha christie' nin hemen hemen bütün kitaplarını okudum çoğu birbirine benzesede hastalık gibi okumak çok keyifli hatta itiraf etmek gerekirse küçükken etkilenip 5. bölüme kadar yazabilmeyi başardığım bir agatha christie özentisi kitabım bile var:)

    YanıtlaSil
  10. heyy süpersin Ayşin :) bence çok eğlenceli olmuştur romanın, merak ettim şimdi:)

    YanıtlaSil
  11. Yıllar önce bu kitap bana hediye edilmişti. Fakat okumadım . İlk okuduğum agatha bu kitap olsa çok üzülürdüm =) Bir ara okuyacağım saklamakta fayda var =)

    YanıtlaSil
  12. rebelsea : yok yok atma sakın, ben de saklıyorum. belki birgün değer kazanır, o zaman satarız:))))

    YanıtlaSil
  13. Bu romanın çakma olduğunu nereden çıkarttınız?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.