6 Ağustos 2014 Çarşamba

Harry Potter ve Sırlar Odası (Harry Potter and the Chamber of Secrets)

J.K. Rowling, Yapı Kredi Yayınları

Çeviri : Sevin Okyay


SIRLAR ODASI AÇILDI
VÂRİSİN DÜŞMANLARI. KENDİNİZİ KOLLAYIN.



Harry Potter serisinin ikinci kitabında artık çeviri Sevin Okyay'a emanet. (Teşekkürler edebiyat tanrıları!) Harry'nin de başı fena belada.

Yaz tatili sona ererken, Dursleyler'in evinde  Harry'i ziyaret eden iyi kalpli ev cini Dobby, Harry'i, ikinci senesi için Hogwarts'a dönmekten caydırmaya çalışmaktadır. Dobby'nin başına ördüğü çoraplar sağolsun, Vernon enişte Harry'i odasına kilitler. Ama büyücülerin dünyasında, kilitli kapılar evden kaçmaya engel teşkil etmez! Ron ve ikizler Fred ile George, uçan bir Ford Anglia ile gelip Harry'i Weasleyler'in aile evi Kovuk'a kaçırırlar. Neyse, bizimkiler yine de okula giderken epey bir varta atlatırlar.

Okulda yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni, evlere şenlik Gilderoy Lockhart kahramanlarımız beklemektedir. Ne var ki dertleri derslerden ibaret kalamaz. Efsanelerde, Hogwarts Şatosunda, kimsenin keşfedemediği Sırlar Odasında yaşadığı anlatılan korkunç bir canavar, ansızın ortaya çıkar ve öğrencilere saldırmaya başlar. Harry, Ron ve Hermione odanın esrarını çözmek ve canavarın izini bulabilmek için bir kez daha şatonun sonsuz koridorlarında, yer değiştiren merdivenlerinde koşturmaya başlarlar.


Sırlar Odası, çok güzel kitap. İlk kitabın tatlı çocuksuluğu burada da devam ediyor ama ürkütücü maceralar yaşıyor kahramanlarımız. Epey karanlık olaylarla dolu, hiç bir dakika sarkmayan temposuyla, okurken soluk soluğa serüven ve gizem peşinde koştuğumuz bir roman. Taa yıllar sonra, son kitapta karşımıza çıkacak bazı olayların ipuçlarını Sırlar Odası'nda bulmamız da, yazarımızın hikayesini ne mükemmel kurguladığını ispat ediyor.

İlk kitapla beraber pıt diye okunası:)










*****AŞIRI SPOILER İÇEREN ALINTI *****






*****AŞIRI SPOILER İÇEREN ALINTI *****



2 yorum:

  1. Aneeeam, hortkuluk! :D
    Kurguyu güzel yapmış ama, hakkaten...
    Yedi kitabın kurgusunu yapmak ve sonlarda ilk kitaplardaki bölümlere nokta atışlı referans vermek kolay değil.
    Yorumlamam bu gaddan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abla daha en başta sonu planlamış, röportajını izledim de, meselam sonunda Harry'i Hagrid'in kucağında taşıyarak ormandan çıkartacağına en başta karar vermiş. Sağolsun:)))

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.